Srebrny jubileusz kapłaństwa polskich misjonarzy w Czadzie.

22 kwietnia bracia misjonarze, Zenek Kapka i Paweł Kubiak obchodzili srebrny jubileusz święceń kapłańskich. Ze względu na pandemię dziękczynne Msze św. sprawowane były bez uczestnictwa parafian, tylko w wąskim gronie braci kapucynów i sióstr zakonnych. Pierwsza Msza św.  u br. Zenka w Baibokoum odprawiona została o szóstej rano, a druga u br. Pawła w Bam o dziesiątej. Bracia mogli uczestniczyć w obu Mszach św., gdyż miejscowości Baibokoum i Bam dzieli zaledwie 50 kilometrów. Uroczystości jubileuszowe tego dnia zakończył świąteczny obiad spożyty w gronie sióstr zakonnych i braci kapucynów. Bracia Jubilaci planowali w tym roku przybyć do Polski i wraz z rodzicami, rodzeństwem i  współbraćmi, z tego samego rocznika studiów chcieli dziękować Panu Bogu za  wielki dar kapłaństwa i za łaskę 25-cio letniej posługi. Niestety, obostrzenia związane z pandemią, na razie nie pozwalają zrealizować tych planów.