Projekty

„Potrzeby są ogromne. Nie ma wody, jedzenia, lekarstw, nie ma szkół ani nauczycieli..” Nie można głosić Ewangelii ludziom umierającym z głodu albo z pragnienia. Najpierw trzeba pomóc im przeżyć. Kraje środka Afryki najbardziej borykają się z problemem braku wody zdatnej do picia. Tysiące ludzi w Afryce, każdego dnia, umierają z powodu braku wody lub chorób wywołanych piciem zanieczyszczonej wody. A źródła wody w Afryce są, trzeba tylko do nich dotrzeć.

Misjonarze pomagają finansowo ludziom w wioskach wykopać studnie. Mieszkańcy kopią studnie ręcznie, używając jedynie wyciągarek. Obrzeża studni i betonowe kręgi wykonywane są na miejscu. Formowane z betonu i wzmacniane stalowymi prętami. Potem misjonarze uczą, jak o te z trudem wykopane studnie dbać. Jak zabezpieczyć to miejsce, żeby do wody nie dostały się zanieczyszczenia.

Ludziom w Afryce można pomóc. Przyłącz się do misjonarzy. Wykopmy razem studnie w Afryce. Podaruj wodę. Uratuj Życie.